De l’Observatori Ciutadà Municipal de Girona.

1.- La mort és un gran negoci en mans privades. Per això, de les grans ciutats de Catalunya, només Terrassa i Reus encara ofereixen Serveis Funeraris Municipalitzats.

2.- Al contrari del que es diu, la privatització dels serveis públics no n’abarateix el preu sinó que, en el cas dels Serveis Funeraris, l’arriba a triplicar.

3.- Per por a que la diferència de preus entre públic i privat col·lapsi els serveis degut al fenomen de la migració funerària, hi ha municipis que no faciliten l’accés a les seves tarifes.

4.- Tot i el teòric entorn de lliure competència dels Serveis Funeraris Municipals, l’empresa privada Mèmora s’emporta la gran majoria de les gestions Funeràries. Per què?

5.- L’empresa Mèmora pertany a la multinacional de capital risc 3i, responsable de l’esfondrament de la borsa de Londres al 2008 que va donar inici a la crisi a Europa, que encara estem patint.

6.- La privatització dels Serveis Funeraris ha suposat uns ingressos immediats pels Ajuntaments que se n’han venut la gestió, però amb un fort encariment pel ciutadà

7.- I vosaltres, us heu parat mai a pensar qui gestiona els serveis funeraris del vostre municipi?

Algú pot escollir canviar-se o no el cotxe…
Tothom pot anar o no de vacances…
Però ningú pot evitar que ni un mateix, ni les persones properes, morim.

http://ocmgirona.blogspot.com.es/p/el-gran-negoci-de-la-mort.html