Tal i com vàrem avançar en la roda de premsa de presentació de Compromís amb Girona, us informem que ja ens hem trobat amb els Partits Polítics de la Ciutat ICV-EUiA, CUP, i ERC, per tal d’informar i debatre sobre la nostra proposta de Candidatura Civil a les properes Eleccions Municipals 2015.

 

El resultat de les trobades ha estat positiu, i ara deixarem passar uns díes per tornar a convocar tant a Partits Polítics d’Esquerres com a Entitats i Moviments Socials, i proposar una primera acció conjunta per tal de  posar fil a l’agulla sobre temes de ciutat que considerem molt importants.

 

Així doncs, us informem que a finals de mes de Febrer convocarem a les forces d’esquerres de la ciutat per fer-los la proposta d’una acció conjunta , que porti transparència i democratitzi la gestió municipal.  Us informarem abastament d’aquesta iniciativa properament.

 

Sobre el fet que al proper Ple Municipal de Dilluns s’hi votarà  la renovació per tres anys dels serveis funeraris en benefici de Poch i Mèmora, informar que com a Compromís amb Girona creiem en la necessitat de la municipalització tant dels Serveis Funeraris com de la resta dels serveis a les persones. No entenem que els ciutadans hagin de pagar un diferencial de més de 4.000 euros per funeral per la manca d’acció del govern de la ciutat.

Considerem que dos anys i mig de legislatura ha estat temps suficient per treballar en un nou model de gestió dels Serveis Funeraris. I això no s’ha fet.

I és per això que no entenem com es renova per tres anys el contracte amb Poch i Mèmora, amb l’objectiu de tenir marge de temps per estudiar el canvi de model que beneficii als ciutadans.

 

Així mateix volem fer pública la nostra oposició a l’adquisició del fons d’art “Santos-Torroella”, que implicarà un endeutament de la ciutat per un valor superior als 8 mil.lions d’euros i que no està gens clar que tingui un retorn per a la major part de la ciutadania, ja que els indicatius emprats per valorar aquest retorn son indirectes, variables, i gens quantificables.

Considerem que ens trobem en uns moments on cal ser molt curosos amb les inversions públiques, perquè vivim un moment complicat de les famílies gironines per tirar endavant.

 

L’equip de govern ja ha incrementat en dos anys i mig un 20% el deute municipal amb crèdits a llarg termini que tenen interessos molt elevats.
El deute financer de la ciutat de Girona a data de 31/12/2013 és de 54.589.464,28 d’euros.