Arrel de l’ocupació d’un local de la Pl. Josep Pla de Girona, per dedicar el seu ús com a Ateneu Popular Salvadora Catà, des de COMPROMÍS AMB GIRONA manifestem el següent:

-El local ocupat de pl. Josep Pla fa tres anys que està en desús i, en el seu orígen, era propietat de Cajasol.

Tot i la fusió de Cajasol amb Banca Cívica, per la qual hi va haver una injecció de diners públics de gairebé 1.000 M d’€ del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), http://www.elconfidencial.com/economia/2010-11-12/la-fusion-banca-civica-cajasol-recibira-1-000-millones-de-euros-del-frob_376291/  , La Caixa (ara CaixaBank) acaba comprant Banca Cívica i passa a ser propietària del local de Josep Pla.

 http://economia.elpais.com/economia/2012/03/26/actualidad/1332746577_517963.html 

I, arrel de tot això, ens trobem amb gairebé 1.000 M d’€ de diners públics que no han estat tornats a la ciutadania, i amb un local en desús des de fa tres anys que posa novament en dubte la utilitat d’injectar diners públics a la banca a través del FROB, i/o d’altres fórmules de rescat bancari.

Així doncs, trobem incoherent que hi hagi necessitats ciutadanes per fer ús d’espais de la ciutat, i Entitats rescatades amb diners públics que, amb l’objectiu d’especular amb el seu valor de mercat, privin a la ciutadania de gaudir d’espais que tenen tancats .

-Per altre banda, les institucions Governamentals han de vetllar pels interessos ciutadans per davant dels de la Banca. I és per això que els Ajuntaments haurien de passar al davant per evitar situacions inexplicables com la plantejada anteriorment, intermediant perquè espais en desús com el de la Pl. Josep Pla estiguin a disposició de la ciutadania amb l’objectiu de fomentar l’acció social i la seva gestió ciutadana.

És per tots aquests motius que entenem l’acció organitzada d’ocupar el local dels baixos de la Pl. Josep Pla, motivada per la inacció Governamental davant els fets abans esmentats.

Així doncs,des de COMPROMÍS AMB GIRONA defensem que l’Ajuntament de Girona ha de treballar en el retorn d’aquests espais a la ciutadania i la seva legalització, evitant així que la ocupació sigui la única via per retornar a la ciutadania espais rescatats amb diners públics.

Perquè és de justícia recuperar espais tancats, que han estat pagats amb els nostres diners.

Perquè és de sentit comú…