Al Ple Municipal de Girona del Dilluns 25 de Gener de 2016, i durant la repetició del debat d’investidura del nou Alcalde de Girona Albert Ballesta, participants de l’Associació Compromís amb Girona hem assistit al Ple esmentat amb bosses de crispetes per menjar-les durant el desenvolupament del debat d’investidura, previ a la celebració del Ple Ordinari de Gener.

L’objectiu de menjar crispetes al Ple de Girona ha estat el de visualitzar la sensació que hem tingut d’assistir a un circ polític. Un espectacle alimentat per un procés esperpèntic de nomenament de Candidat a Alcalde de Girona a favor del número 19 de la llista electoral de CiU Girona, la renúncia dels 18 membres de la llista anteriors al Sr. Albert Ballesta i, per últim, la repetició del Ple d’Investidura degut als greus errors tècnics i jurídics en el discurs de jurament del càrrec d’Alcalde de Girona.

Creiem que la ciutadania no mereix Institucions Governamentals ni representants polítics amb un perfil tant baix, els quals no siguin capaços de gestionar el relleu de l’Alcalde de Girona amb un mínim de transparència, rigor i capacitat tècnica. I considerem greu l’aturada de la gestió Municipal durant el procés de relleu de l’Alcalde, producte de la incertesa dels/de les membres de l’Equip de Govern Municipal que optaven a la Candidatura a l’Alcaldia de la ciutat de Girona.

I si el baix perfil d’aquests desemboca en un vodevil polític com el viscut fins a la repetició del Ple d’Investidura, els membres de l’Associació Compromís amb Girona hem volgut demostrar que potser en serem espectadors . Però que en denunciarem les conseqüències, n’exigirem la transparència i, si és necessari, en demanarem responsabilitats.
Al Ple del 25 de Gener de 2016 ha quedat demostrat que la meritocràcia no és el model democràtic actual. Un defecte de model que provoca espectacles de circ com el que hem vist, de nou, al Ple de Girona.

I mentre hi hagi espectacle.., hi haurà crispetes…